upc kantoorHet was UPC dat in het voorjaar van 2012 de eer had om het eerste gebouw met BREEAM NL Excellent-certificatie te openen. De certificatie voor duurzame gebieden en gebouwen wordt inmiddels steeds meer toegekend, maar UPC was op dit gebied een echte frontrunner.

Daarnaast heeft het nieuwe gebouw van UPC nog altijd een streepje voor op andere gebouwen die op een later tijdstip de certificatie hebben behaald; UPC heeft met het gebouw in Leeuwarden nog altijd de hoogste score behaald en het is dus een voorbeeld voor architecten die duurzaam willen bouwen.

De kabelexploitant zegt in een reactie nog steeds erg tevreden te zijn met het gebouw. Het gebouw zorgt met een uitzonderlijk goed binnenmilieu voor voldoende energie bij werknemers en met speciale ontspannings- en concentratieplekken is het een uniek gebouw. Daarnaast wordt er veel energie bespaard door toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen.

Jos Schut van UPC zegt: “Een gezond binnenklimaat was voor ons erg belangrijk en dankzij slim en flexibel ruimtegebruik zit ons team boordevol energie. Daarnaast dragen we een steentje bij aan het milieu en besparen we juist energie als het aankomt op elektriciteit en water. Dankzij het gebruik van duurzame producten in het gebouw en het verduurzamen van de inkoop van bijvoorbeeld kantoorartikelen is het totaalplaatje compleet.”

Tags: ,