De rechtbank deed vrijdag uitspraak in de vastgoedfraude zaak en daarbij werden celstraffen tot 3 jaar opgelegd aan de verdachten. Dennis L. kreeg met 3 jaar de hoogste celstraf voor zijn aandeel in de zaak. Hij was projectontwikkelaar en werd later adjunct-directeur bij Bouwfonds.

index

Naast Dennis L. werd ook Hans van T. veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. Beide verdachten werden verdacht van valsheid in geschrifte, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie. Ze zouden veelvuldig bedragen hebben geclaimd voor diensten die niet werden geleverd.

Bouwfonds betaalde de bedragen echter te goeder trouw uit en het vertrouwen en de reputatie van Bouwfonds zou door het bedrog ernstig zijn geschaad. De beide heren hielden daar geen rekening mee en dachten alleen aan het binnenharken van zoveel mogelijk geld. Het geld werd weggesluisd en later verdeeld en gebruikt voor zaken als het leasen van auto’s en het aankopen van vastgoed.

De rechtbank vond het een bijzonder ernstig vergrijp en ze vonden dat de manier waarop Hans van T. en in het bijzonder Dennis L. hadden gehandeld niet door de beugel kon. De rechtbank was bovendien geschokt over het gemak waarmee dit alles was gebeurd. De celstraffen vielen dan ook hoger uit dan vooraf werd verwacht.

 

Tags: ,