Voor iedereen die van architectuur houdt of die meer wil weten over architectuur in Nederland kunnen we het programma Architecturen van de AVRO van harte aanbevelen.

In het programma gaar men op zoek naar bijzondere architecturen in Nederland en wordt geprobeerd om meer informatie te geven over de architectuur in Nederland. Zo wordt er in de eerste aflevering bijvoorbeeld gekeken naar een aantal monumenten die worden gerestaureerd en gebruikt voor totaal andere doeleinden dan waarvoor ze oorspronkelijk werden gebouwd.

Huls_lig

Er wordt informatie gegeven over de architectuur, de inrichting en hoe de oude stijlen ook vandaag de dag nog prima in de samenleving passen. Het is een programma dat veel aandacht besteed aan de excentrieke kenmerken van oudere architectuur, maar er wordt regelmatig ook gekeken naar nieuwe architectuur in Nederland.

Naast de informatie die in het programma wordt gegeven voorziet columnist Ronald Hooft het geheel ook van commentaar. Hij geeft duidelijk en helder weer wat hij van de zaken die aan bod zijn gekomen vindt en hij weet zijn visie vaak op een leuke en interessante manier te brengen.